Учасники літньої школи самоврядування обговорили те, якою має бути ефективна виборча кампанія!

Учасники літньої школи самоврядування обговорили те, якою має бути ефективна виборча кампанія!

Дватцять учасників першої зміни літньої школи самоврядування в рамках проекту Західна школа самоврядування зібрались у Чернігові для обговорення виборчої кампанії  перспектив і перешкод, які виникають під час виборчої кампанії. Школа організована Центром громадянських ініціатив за підтримки вже традиційного партнера організації – представництва фонду Фрідріха Науманна в Україні «За Свободу!».

Слухачі цьогорічної Школи  дізнались про те, як правильно вести виборчу кампанію, планувати та реалізовувати виборчу кампанію на місцевому рівні: основи планування кампанії, календар виборчої кампанії, стратегія і тактика виборчої кампанії. Поговорили про формування і роль комунікаційної стратегії виборчої кампанії, роботу виборчого штабу та агітацію. Ознайомилися із основами публічного виступу.

Розпочав роботу ЛШС – 2020  виконавчий директор ГО ЦЕГРІН, Ігор Добрянський, який спільно з І-м заступником Голови Чернігівської ОДА – Віталієм Загайним привітали учасників з початком роботи.

Базову оглядову презентацію на тему «Реформування адміністративно-територіального устрою та місцевого самоврядування, їх вплив на місцеві вибори 2020» провів Ігор Коліушко – український політик і науковець. Засновник та Голова правління «Центру політико-наукових реформ»

На завершення першого дня роботи школи  учасники мали змогу поспілкуватися із вечірнім гостем – Олегом Кузаном, політтехнологом, політичним експертом.

Другий день роботи  ЛШС , розпочав Презентацією  на тему «Виборча кампанія на місцевому рівні в Україні: структури публічної влади, виборче законодавство» Роман Кошовий – експерт з виборчого законодавства.

Про важливість комунікаційної стратегії під час виборчої кампанії учасникам розповіла – Оксана Кузенко, кандидат філософських наук, експерт із застосування комунікаційних практик, ГО «Центр Соціальних інновацій»

Завершили  другий день роботи ЛШС прогулянкою вздовж берега р.Десни.

Третій день роботи  розпочали  презентацією на тему «Робота з традиційними медіа, основи публічного виступу» Оксани Кузенко.

Про основи публічного виступу в процесі виборчої кампанії з учасниками поділилася Наталія Сабліна – кандидат психологічних наук, експерт з комунікаційних питань та психології.

На завершення   експерт Роман Кошовий, розповів про те, як правильно планувати та реалізовувати виборчу кампанію на місцевому рівні.

Четвертий день учасники ЛШС розпочали із презентації «Паспорт округу.Визначення політичної ваги цільових груп», яку провів Олександр Лапушкін, засновник та керівник інституту політичної кухні.

Пятий, підсумковий день розпочався із екскурсії в Чернігові, безліч красвих пейзажів та надзвичайна архітектура зарядили емоціями на новий день

На завершення цікавою стала зустріч із Віталієм Загайним в стінах Чернігівської ОДА, де відбулося підбиття підсумків, обговорення майбутніх планів, вручення сертифікатів Літньої Школи Самоврядування: Чернігів 2020 та спільне фотографування у великій сесійні залі ЛМР.

Можливо вам буде цікаво:

За допомогою платформи ZOOM, відбувся Digital Workshop/ веб-семінар на тему: «Все про підрахунок голосів»

Digital Workshop/ веб-семінар, який проводив Центр Громадянських Ініціатив за підтримки представництва “Фонду Фрідріха Науманна за свободу” в Україні 22-23.07 на тему: “Все про підрахунок голосів”. Традиційні учасники – голови громад та старости, депутати та службовці місцевих рад і адміністрацій, представники […]

Поширити
ПДФО розбрату

Одну з найгарячіших дискусій на «Форумі Коаліції Доброчесних громад» викликала проблема з перерозподілом ПДФО. Проблема, про яку знають всі причетні, але ніхто не знає, як її вирішити. Одні вважають, що перереєстрація між громадами військових частин задля вищого відсотку повернень – […]

Поширити
Новітні електронні сервіси та відкриті дані влади: як отримати від цих проектів максимальну користь?

Новітні електронні сервіси та відкриті дані влади: як отримати від цих проектів максимальну користь? користь для громади, яка зможе отримати зручні сервіси користь для місцевої влади, яка зможе зміцнити довіру до себе користь для бюджету, адже електронні сервіси активізовують роботу […]

Поширити
Подивитись більше статей